Stort udvalg af te, kaffe og delikatesser Levering 2-4 hverdage Gratis fragt til pakkeshop v/ køb over kr. 400,- Vi pakker gerne ind Kundeservice: info@teacup.dk

Matcha Te

Her kan du finde mere information om matcha te. Matcha er navnet på en bestemt type grøn te, som oprindeligt blev dyrket i Japan under helt specielle forhold. Idag dyrkes teen også i Kina og andre steder af verden. Den japanske anses som den originale matcha.

Hvad er matcha te?

Matcha te er en type grøn te, som er dyrkes under beskyttede forhold for at bevare en optimal næringsværdi. Matcha te stammer fra den samme type teplante, som grøn og sort te, nemlig planten Camelia Sinensis. Alle slags "rigtig te" stammer fra denne plante, og de forskellige tetyper afhænger af, hvordan planten er blevet dyrket, plukket og behandlet efter plukning.

Matcha te gror under beskyttede forhold. Planten beskyttes mod vind og vejr. Den gror i fri luft men under overdækning, så planten får masser af lys men ingen direkte stråling af solen. Dette er med til at give planten det høje indhold af klorofyl, som er med til at give den kraftige grønne farve. Planten beskyttes også mod vind og regn. Denne nænsomme dyrkningsmetode er med til at give matcha te det høje indhold af vitaminer, mineraler og anti-oxidanter.

Bladene plukkes når de er helt spæde, dvs. de får ikke lov til at sidde for længe på planten. De nyhøstede blade pulveriseres til fint grønt pulver, og det er det pulver som vi idag kender som matcha te. Der findes forskellige grader af matcha te, alt afhængig af hvornår bladene plukkes. Årets første høst giver den fineste type matcha te.

Man drikker de hele pulveriserede blade og får derfor fuld gavn af teens mange gode egenskaber, i modsætning til almindelig tebrygning, hvor man kun drikker et udtræk. Teen bliver i Japan brugt til de traditionelle te-ceremonier, hvor kun den fineste type matcha te må bruges. Matcha te findes i flere grader alt afhængig af egenen hvor de er dyrket; højde, klima, plantens alder (de fineste matcha teer stammer fra 30 år gamle buske), bladenes høsttidspunkt etc. De findes i tyk og tynd konsistens, og de findes i økologiske versioner.

Hvordan tilbereder man matcha te?

Matcha te tilberedes anderledes en almindelig te. Det er de pulveriserede blade man udrører i vand, og derfor drikker man de hele blade. Det er vigtigt at lade vandet køle lidt af inden man tilbereder teen. Vandet skal være ca. 80 grader når man hælder det over tepulveret.

Hæld ca 1 tsk. matchapulver i en matcha skål eller en kop. Hæld 1,5-2 dl varmt vand over pulveret Pisk med et matcha piskeris. Hvis du ikke har sådan et kan du røre kraftigt og hurtigt rundt med en ske. Du kan evt. bruge en lille mælkeskummer.

Nyd din matcha te Matcha te kan også drikkes som matcha latte, hvor man spæder op med varm mælk ligesom i en kaffe latte. Dette giver en mere rund og cremet smag. Du kan også tilsætte lidt matcha pulver til din smoothie, ligesom pulveret kan bruges i bagværk og desserter.

Vi her flere typer matcha te i butikken. Vi har en ægte japansk matcha te i høj kvalitet, og så har vi en kinesisk økologisk matcha te, som er i en lidt lavere kvalitet, men hvor man til gengæld får mer for pengene. Sundhedsmæssigt er de nogenlunde lige gode, men der er variationer i dyrkningsmetoden, og da te påvirkes meget af de demografiske forskelligeheder, f.eks. højde, luftfugtighed, klima mm. så er der forskel i farve og smag. Den kinesiske matcha te er lidt lysere i farven end den japanske som er mere klar grøn.

Matcha te og sundhed

Der er lavet masser af undersøgelser omkring matcha te og sundhed, da teen verden over anses som en af de sundeste drikke man kan indtage. Vi vil dog ikke gå nærmere i dybden med disse sundhedsmæssige fordele men der er masser af læsestof tilgængeligt hvis man interesserer sig for matcha te eller grøn te og sundhed. Se bl.a. nogle af følgende links:

http://www.in.dk/mad-og-opskrifter/matcha-vidunder-teen-fra-japan

https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/det-kan-du-selv-goere/alternativ-behandling/kosttilskud/groen-te/

 

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier
  Stort udvalg af te, kaffe og delikatesser
  Levering 2-4 hverdage
  Gratis fragt til pakkeshop v/ køb over kr. 400,-
  Vi pakker gerne ind
  Vores webshop anvender cookies. Vi indsamler data til at analysere trafik, tilpasse annoncer samt data. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepterer du disse.

  Kurven er tom

  Vores webshop anvender cookies. Vi indsamler data til at analysere trafik, tilpasse annoncer samt data. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepterer du disse.