Stort udvalg af te, kaffe og delikatesser Levering 2-4 hverdage Gratis fragt til pakkeshop v/ køb over kr. 400,- Vi pakker gerne ind Kundeservice: info@teacup.dk

Kaffe

Hos Teacup finder du, trods navnet, også et mindre sortiment af kaffe i høj kvalitet. Vi fokuserer på den gode kop kaffe, kaffen som du kender fra din yndlings kaffebar. Vi er nemlig af den overbevisning at kaffe skal nydes i den bedste kvalitet. Hellere en enkelt kop god kaffe end en hel kande dårlig kaffe. 

Vi har hele kaffebønner, men du kan også få malet din kaffe på vores professionelle kaffemølle, hvor vi kan male kaffen i den malingsgrad du ønsker. Skriv i notatfeltet hvis og hvordan du ønsker din kaffe malet, ellers sender vi hele bønner, som du selv kan kværne for at få den bedste smag. 

Vi har økologisk kaffe, Fair Trade kaffe, single origin kaffe, espresso og kaffe med smag. Vi har også instant kaffe med smag. Vi har også vores Husets Kaffe som er en god house blend som de fleste kan lide. Prøv også vores kaffesirup for at give kaffen et ekstra twist. 

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Køb god kaffe online hos Teacup.dk

Vi har et lille men udsøgt sortiment af kaffe. Her finder du:

  • Husets Kaffe
  • Økologisk Kaffe
  • Økologisk Fair Trade Kaffe
  • Espresso
  • Rainforest Alliance Kaffe
  • Instant Kaffe med Smag

Vi har kaffe fra forskellige mærker; bl.a. Holy Bean kaffe, Farm Mountain kaffe, og kaffe fra Kama Kaffe som er en mindre, dansk kafferisteri i Grenå. Vi har instant kaffe fra La Posada, som også er økologisk kaffe.

Lidt mere om kaffe

Kaffe er meget mere end blot en mørk drik som de fleste kender. Kaffe findes i utallige typer og variationer, og kaffe kan indeholde nogle helt særlige smagsnuancer, som vi også kender fra te og vin.

Selvom vi i den daglige tale taler om kaffebønner så har kaffe faktisk slet ikke noget med bønner at gøre. Kaffe er i virkeligeheden en frugt, og man bør i stedet tale om kaffe-bær. Bærrene fik dog navnet kaffebønner fordi de ligner små bønner når de er tørrede. 

Kaffebær gror på busklignende planter, hvorpå der gror små rødlige bær. Når bærrene er modne bliver de håndplukket fra busken. Herefter skal kernen sorteres fra frugtkødet. Dette sker enten ved håndkraft eller ved maskine. De kaffebær der har taget en eller anden form for skade bliver også sorteret fra. Det kan være f.eks. insektskade, vejrpåvirkning, råd mm. 

Faktisk så er sorteringen en meget vigtig proces da skadede kaffebær har en stor indflydelse for smagen af det færdige kaffe bryg. God kvalitetskaffe må derfor indeholde et begrænset antal af kaffebønner med skader. For at ligge helt i top skal mængden af skadede kaffebønner være ekstremt lille. Den kaffe som vi typisk ser i supermarkederne til en billig pris må indeholde et langt større antal skadede kaffebønner - det er derfor den slags kaffe er billigere, og kendes under navnet 'konsum kaffe'. 

Så indenfor kaffe er der bestemt en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Skal kvaliteten være i top så følger prisen også med. Prisen på kaffen er bestemt af verdensmarkedet og priserne reguleres jævnligt jvf. markedsprisen. Denne pris afhænger også af høsten et bestemt år. 

Hvordan brygger man god kaffe

Der findes mange forskellige måder at brygge kaffe, og det er svært at fremhæve den ene bryggemetode frem for den anden. Det afhænger i sidste ende også af smag og behag. 

Men slutresultatet afhænger altid af kvaliteten af de kaffebønner man har investeret i. Dernæst spiller ristningen en stor rolle. Man taler typisk om lys-, mellem- eller mørkristet kaffe. Dette spiller en rolle i forhold til de smagsnuancer man får ud af kaffebønnen. 

Friskristet kaffe smager bedst, og det kan derfor anbefales at købe friskristet kaffe og ikke kaffe der er ristet for flere år siden. Skal den være helt frisk kan man købe grønne kaffebønner og riste den selv derhjemme. Man kan også købe friskristet kaffe der er ristet indenfor de sidste 3-4 måneder. Man kan også godt købe god kaffe der har ca. 1 års holdbarhed, da emballagen er så veludviklet at kaffen kan bibeholde sin gode smag i posen. Det kan dog anbefales at købe kaffe som hele kaffebønner, hvis man ikke køber helt friskristet kaffe, og så kan man få butikken til at male kaffen. 

En velkendt bryggemetode er en almindelig kaffemaskine, som de fleste kender fra køkkenbordet. Det er dog ikke altid den optimale løsning, da det kan være svært at dosere kaffen og man kan ikke justere temperaturen. Kaffens smag ændrer sig også hvis den holdes varm i en kaffemaskine. 

Måske kan man huske mormor stå og hælde kaffe over en tragt og ned i en kande; en metode vi måske refererer til som den gammeldags tragtmetode. Denne metode er faktisk ret god, og giver en god kop kaffe. 

Tragt metoden er blevet videre udviklet via en pour-over kaffebrygger eller en slow-brew kaffekande. Det væsentlige er, at vandet løber langsomt igennem den malede kaffe, og derfor får tid til at reagere - olierne og smagsnuancerne kommer til sin ret. 

Der findes også et hav af semi- eller fuldautomatiske kaffe- og espressomaskiner, hvor man med et enkelt klik kan få sig en god kop kaffe. Endelig er der også kapselmaskiner, hvor man har kaffen i en forseglet kaffekapsel der punkteres i forbindelse med brygningen. Vi har ikke kaffekapsler hos Teacup.dk da vi ikke kan forsvare så megen spild af emballage i det daglige brug. Derfor ligger vores fokus et andet sted. 

 

 

Stort udvalg af te, kaffe og delikatesser
Levering 2-4 hverdage
Gratis fragt til pakkeshop v/ køb over kr. 400,-
Vi pakker gerne ind
Vores webshop anvender cookies. Vi indsamler data til at analysere trafik, tilpasse annoncer samt data. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepterer du disse.

Kurven er tom

Vores webshop anvender cookies. Vi indsamler data til at analysere trafik, tilpasse annoncer samt data. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepterer du disse.