Stort udvalg af te, kaffe og delikatesser Levering 2-4 hverdage Gratis fragt til pakkeshop v/ køb over kr. 399,- Vi pakker gerne ind Kundeservice: info@teacup.dk

Hvid te

Hvid te anses som en af de fineste og sundeste teer. Hvid te stammer fra planten Camellia sinensis, og til hvid te bruger man knopperne samt de yngste teblade af planten. Det er den mindst forarbejdede type te af alle tesorterne, og næringsstofferne er derfor bevaret bedst muligt. Hvid te har meget lidt koffein, og teen har en lys farve og let smag. Løs hvid te er især værdsat for dens kompleksitet, naturlige sødme, og delikate smag

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Mere om hvid te

Hvid te har været kendt i Kina igennem tusinder af år, og har tidligere været forbeholdt de rige og adelige, og det er først de seneste år, at hvid te er blevet almindeligt kendt udenfor Asien. Hvid te stammer fra samme teplante som både grøn og sort te, men hvid te er den type te der er mindst forarbejdet af dem alle. Derved bevares mest af næringsindholdet i tebladene. Hvid te kendetegnes ved de store blade, og de hvide "dun" som ses på bladende. Hvid te er meget nænsomt forarbejdet, og er kun ganske let dampet og tørret. Hvid te indeholder også meget mindre koffein end både grøn og sort te.

Hvid te plukkes kun på bestemte tidspunkter af året. Hvid te plukkes typisk tidligt forår, hvor de fineste skud spirer frem. Plukningen er meget afhængig af vind og vejr, man plukker f.eks. aldrig den hvide te når det regner, da den skal beskyttes for vind og vejr.  Efter plukning bliver bladende let dampet, og derefter nænsomt tørret under kontrollerede forhold. Bladende rulles ikke, og oxyderes ikke, ligesom vi kender det fra den sorte te. Derfor er bladene meget større end i den sorte te. Hvid te har derfor altid været dyrere end sort og grøn te, da dyrkningen og forarbejdningen er anderledes. Og da tebladene kun kan plukkes på ganske få tider af året, så er der naturligvis mindre te til rådighed, og teen er derfor mere eksklusiv og dyrere end den sorte te. Man blander derfor ofte hvid te sammen med grøn te for at få et mere medgørligt prisleje. 

Stort udvalg af te, kaffe og delikatesser
Levering 2-4 hverdage
Gratis fragt til pakkeshop v/ køb over kr. 399,-
Vi pakker gerne ind
Vores webshop anvender cookies. Vi indsamler data til at analysere trafik, tilpasse annoncer samt data. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepterer du disse.

Kurven er tom

Der kan være lidt længere leveringstid i uge 25+26 på grund af feriebemanding. God sommer til jer alle!
Vores webshop anvender cookies. Vi indsamler data til at analysere trafik, tilpasse annoncer samt data. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepterer du disse.